Opleiding
 
OPLEIDINGS NIEUWS!

Crush Kids!

In het najaar is het Klasse[n]orkest gestart op de Koningin Wilhelminaschool in Voorthuizen, waarbij docenten van TacT Muziek muziekles geven aan leerlingen in de bovenbouw.
Het Klasse[n]orkest zal 29 januari 2020 worden afgesloten met een eindconcert.

Maar binnen onze vereniging wordt dit vervolgd met Crush Kids!
Leerlingen die zich aanmelden voor Crush Kids! krijgen zes weken Muziekles en orkestles en zullen het project afsluiten meteen optreden tijdens ons Voorjaarsconcert op 21 maart.

En…uiteraard hopen we dat deze CrushKids! zich daarna aanmelden als lid! Voor Crush Kids! kunnen kinderen van alle basis scholen uit Voorthuizen zich aanmelden. Ken jij iemand die graag met muziekles zou willen starten, stuur ze dan de flyer Crush Kids link op deze pagina. Maandag 13 januari is van 18.30 – 19.30 een informatie avond voor geïnteresseerden, maar vragen of aanmeldingen kunnen ook worden gestuurd naar het mailadres opleiding@crescendo-voorthuizen.nl.
 
----------- 
Algemene opleiding:
 
De muziekopleiding wordt in samenwerking met TacT Muziek door de vereniging zelf verzorgd. Het doel van de opleiding is het leren bespelen van een instrument en het leren samenspelen in een orkest. Wanneer we onze opleiding in 2 korte kernwoorden moeten omschrijven zijn dit kwaliteit en plezier. Een belangrijke balans in deze leerzame hobby. 

Tijdens de opleiding volg je een opleidingstraject, elk traject sluit je af met het halen van een KNMO-diploma (A t/m D). De vereniging is aangesloten bij de KNMO (voorheen KNFM). KNMO is de nieuwe muziekkoepel voor de amateurmuziek. 

Wanneer je per 1 januari, 1 april of 1 september op muziekles wil bij Muziekvereniging Crescendo, kies je samen met de docenten een instrument wat het beste bij jou past en wat jou leuk lijkt. Dit instrument krijg je in bruikleen van de vereniging. Aan de hand van deze keuze zal je opgeleid worden voor het Fanfare-orkest.
 
Bij Crescendo vind je twee soorten instrumenten: blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Blaasinstrumenten zijn instrumenten waarop je moet blazen om er muziek uit te krijgen. Binnen de orkesten zijn de volgende blaasinstrumenten:

- Bugel

- Hoorn
- Saxofoon
- Trompet
- Bariton
- Euphonium
- Trombone
- Es- en besbas

Op slagwerkinstrumenten moet je slaan om muziek te maken. Voorbeelden zijn:
- Snaredrum
- Marimba
- Drumstel
- Xylofoon
- Pauken
- Buisklokken
- Percussie-instrumenten, zoals triangel, tamboerijn, claves
Sinds kort is Ruben Maathuis onze slagwerkdocent.
 

Klik hier en geef je op voor muziekles.